fbpx

Njega kože zimi predstavlja poseban izazov s kojim se suočavamo po nekoliko mjeseci svake godine. Svako to čini na svoj način, ali postoje i određene strategije kojih bi se trebalo pridržavati. Jednostavno je potrebno prihvatiti određene navike koje će pomoći da se poveća otpornost kože na hladnoću i vjetar.

Zimska njega, kao i prevencija suvoće i perutanja kože, vruća je tema u kozmetičkim krugovima, navodi se na sajtu lepotaizdravlje.rs. Borba protiv zimske, suve kože daleko prevazilazi nanošenje gušće hidratantne kreme. Da biste izbjegli pomenuti scenario, primijenite naredne strategije. Stručnjaci preporučuju kako se pravilno odvija njega kože zimi.

Izbjegavajte veoma tople tuševe

Nažalost, ovo jednostavno zadovoljstvo ugrožava hidrataciju, uklanjajući prirodna ulja i oštećujući zaštitnu barijeru kože. Spisak negativnih posljedica ovog čina se tu ne završava. Topli tuševi aktivno šire krvne sudove i pospješuju crvenilo. To, jednostavno, nije preporuka za njegu kože zimi. A da biste hidrirali i umirili kožu, zamijenite vruće tuševe onim umjereno toplim, u trajanju od najviše 10 minuta.

Investirajte u ovlaživač

U poređenju sa toplijim mjesecima, koža tokom zime gubi više od 25 odsto vlage. Od vještački zagrijanih domova do oštrog zimskog vjetra, nedostatak vlage vidljivo utiče na kožu. Upravo zbog toga, bilo bi dobro da investirate u ovlaživač. Ovo sredstvo raspršuje vodenu paru u vazduh, snabdjievajući kožu vlagom i smanjujući pojavu linija i bora. Njega kože zimi biće mnogo efikasnija ako u svom domu koristite ovlaživač vazduha.

Oslonite se na noćne maske

Hidratantne, noćne maske još jedan su sjajan način da priuštite koži intenzivnu hidrataciju i učinite je mekom tokom sna. One treba da budu posljednji korak u vašoj večernjoj rutini njege. Nanesite ih ravnomjerno i isperite ujutro kako biste otkrili vlažnu i gipku kožu.

Praktikujte LED svjetlosnu terapiju

Sigurni smo da ste do sada naišli na objavu na Instagramu (najvjerovatnije od Kortni Kardašijan) s LED maskom za lice u stilu zombi apokalipse. LED svjetlosna terapija inovativna je tehnologija koja podstiče zarastanje, ublažava upale i aktivno liječi akne. Tokom zime, ova maska može se koristiti i za korekciju hiperpigmentacije. Njega kože zimi uz LED svjetlosnu terapiju postaje sveobuhvatnija i još efikasnija.

Prijeđite na balzam za čišćenje kože

Jedan od najboljih načina da poboljšate svoju rutinu njege kože tokom zime jeste i prelazak na sredstvo za čišćenje u formi balzama. Balzami za čišćenje koriste koktel ulja i emolijensa za uklanjanje mejkapa i prljavštine, zaključuje se u tekstu objavljenom na sajtu lepotaizdravlje.rs. Primjenom bar 3 od navedenih savjeta, njega kože zimi trebalo bi da vam pruži rezultate kakve očekujete.