fbpx

Manekenke često nose ogromne količine šminke, a ipak imaju njegovano lice. Koža im je čista i blistava i kada su nenašminkane. Kako im to uspijeva? Od čega im se sastoji svakodnevna njega lica, otkrivaju svjetski supermodeli, prenosi Stil.rs.

Kendall Jenner: Ne dodiruj lice rukama

  • Uvijek sam bila opsjednuta pranjem lica. To je bilo i prije nego što sam počela da se bavim modelingom. Ali sada je taj korak definitivno mnogo češći jer stalno nosim šminku. Perem lice najmanje dva-tri puta dnevno. Moje sestre su starije od mene i Kajli. Oduvijek su htjele da nam pomognu da spriječimo sve ono kroz šta su one prošle sa kožom dok su bile u našim godinama. Savjeti su bili precizni: nikada ne dodirivati lice prljavim rukama! Nikada ne cijediti bubuljice! Uvijek prati lice i obavezno nanijeti kremu za oči! One su nam doslovno objasnile sve šta treba da uradimo da bismo imali njegovano lice. Tako da smo Kajli i ja od tada počele ozbiljno da se bavimo njegom kože – Kendall.

Jaime King: Nježno uklanjajte šminku u predjelu očiju

  • Ono što radim kada hoću da skinem maskaru, jeste da operem lice. Podesim mlaku vodu i prstima nježno protrljam trepavice ispod vode. A onda nježno skinem maskaru. Samo nježno masirajte trepavice. Na ovaj način ne morate da trljate, vučete i razvlačite tu nježnu kožu oko očiju, koja se prva nabora. Tako održavam njegovano lice – otkriva Jaime.

Shanina Shaik: Hidratacija, hidratacija, hidratacija

  • Ujutro čistim lice, stavljam tonik, mažem kremu i radim piling dva puta nedjeljno. Mnogo hidriram kožu, i danju i noću. Proizvode za kožu obično mijenjam prema godišnjim dobima, za zimu i ljeto. Moja koža je veoma masna, pa se odlučujem za lakšu hidratantnu kremu – kaže Shanina.

Anja Rubik: Isprobajte organske proizvode

  • Volim da miješam mnogo proizvoda za kožu i imam mnogo organskih preparata. Ako mi je koža zaista suva, koristim kokosovo ulje na licu i na tijelu. Takođe imam kremu koju sam kupila na poljoprivrednoj pijaci. Napravljena je od pčelinjeg polena. Prilično je odvratna kada je nanesete, jer ima zaista specifičan miris. Međutim, sljedećeg dana koža je nevjerovatna i dobijam savršeno njegovano lice! Nikada ne idem u krevet sa šminkom. Mislim da je zaista važno svakodnevno čistiti kožu i to baš dobro. Naravno, možete nanijeti najbolju kremu na svijetu, ali mnogo toga zavisi od onoga šta jedete i kakav vam je stil života – tvrdi Anja.

Lindsay Ellingson: Uložite u dobrog dermatologa

  • Jednom mjesečno viđam svoju dermatološkinju. Ona je porijeklom iz Budimpešte. Ima veoma jedinstvene tretmane, kao i potpuno novu liniju za njegu kože zasnovanu na sirovom medu. Zaista je promijenila moju kožu. Rijetko kad se desi da mi iskoči bubuljica. Ten mi je sada mnogo ujednačeniji, kaže Lindsay, prenosi Stil.rs.